eines 2.0

En aquest espai anirem posant les eines que ja coneixem de la web 2.0, PER A QUÈ les utilitzem, COM s'utilitzen i QUÈ podem fer amb elles, així com les que treballem al llarg del curs i que aniran millorant la nostra competència digital. Nosaltres anem a aprendre en l'escola 2.0, intentarem ser alumnes 2.0 i jo una senyo 2.0, ho aconseguirem?

Eines 2.0 amb les que treballem 

FIREFOX
Firefox és el navegador que utilitzem,  amb aquest tutorial aprendrem a conèixer-lo mes a fons, té unes extensions que podem descarregar molt interessants i a més té control parental.
                                               
 GMAIL
Amb aquesta eina tenim els nostres comptes de correu electrònic individuals, a més d'una general que ens dóna acces a molts altres recursos que utilitzarem enguany.


GOOGLE DOCS
Es al nostra suite ofimàtica, ja sabem utilitzar-la i ens permiteix fer documents i presentacions, a més de poder fer-les de forma col·laborativa amb altres companys. Podem treballar individualment o en grup. Aquest curs podrem inserir aquests treballs als nostres blocs i podrem conèixer moltes més possibilitats que ofereix.


GOOGLE MAPS
Ens serà útil per a fer treballs de geografia de la Comunitat Valenciana i altres llocs, amb els marcadors podrem assenayalar llocs d'interès, accidents geogràfics, etc. Un tutorial ens explica com utilitzar-lo.
BLOGS
Els blocs són unes de les aplicacions de la web 2.0 més representatives. És una eina que ens permet escriure, i de forma senzilla publicar-ho a la xarxa. això sí ens llegiran a muntó de persones, per la qual cosa hem d'acostumar-nos a escriure molt bé, controlar la redacció i no fer ni una falta d'ortografia. De segur que voldrem contar moltes coses i estarem molt motivats i ens esforçarem per a fer-lo bé. Anirem explicant a classe la forma de fer-nos el nostre bloc personal.


WIKIS
Treballarem amb ells, però que són els wikis, aquest vídeo ens ho explica en forma d'animació. Un wiki és un sitio web col·laboratiu que pot ser editat por varios usuaris. Els usuaris d'un wiki poden así crear, editar, esborrar o modificar el contingut d'una página web, d'una forma interactiva, fàcil y ràpida; dites facilitats fan d'un wiki una eina efectiva per a la escriptura col·laborativa. Farem un taller per aprendre a crear-los, no obstant aquest wiki explica com crear-se un wiki


PRESENTACIONES: 
Amb aquesta eina que ja coneixem i que serveix per a fer presentacions amb música i fotos, també podrem fer treballs de les difrents àrees, contar històries amb il·lustracions, presentar treballs, etc. De segur que se'ns ocorriran a muntó de coses creatives. Ací podem consultar un tutorial.

LÍNIES DEL TEMPS



Amb aquesta eina ens podrem crear una línia del temps molt atractiva d'algun fet que estem estudiant, i inserir-li fotos, vídeos, enllaços, audios, i mapes de Google Maps. Una vegada creada podrem visualitzar-la i compartir-la amb amics. En aquest tutorial ens expliquen la forma de fer-la. Ens resultarà molt útil en Coneixement del Medi per a a ordenar cronològicament esdeveniments històrics, fer biografies, en Llengua, descriure esdeveniments importants, etc. Per a saber més, podem consultar aquest post de Francisco Muñoz: Líneas del tiempo interactivas en el aula con Dipity.


MAPAS CONCEPTUALES



Aquesta eina serveix per a crear mapes conceptuals, podrem incorporar notes, colors...accesos web i altres recursos. Ací tenim un vídeo que explica que són i com s'utilitzen.

Aquesta és una altra eina per fer-nos mapes conceptuals, podrem utilitzar la que més ens agrade. Ací en aquest vídeo  podem recordar com usar-la.


Es tracta d'una eina que ens crea un mapa conceptual a partir d'una paraula que li posem, així com la definició que dóna la Wikipèdia de la mateixa. És molt interesant quan comencem un tema i per aprendre vocabulari nou. Podem utilitzar-la en castellà i en català. Un vídeo ens explica com utilitzar-la.

FOTOGRAFÍAS


VÍDEOS


AUDIOS
És un programa per a grabar so en directe i editar-lo després, enguany treballarem en ell, doncs té a muntó de possibilitats. Ací un vídeo explicatiu, i un tutorial sobre com utilitzar-lo.


Amb aquesta eina podem publicar, escoltar, compartir i descarregar audios. 
Podrem publicar els nostres podcast, gravats en Mp3 amb Audacity. Ací tenim un  tutorial.

RSS
És tracta d'un lector  que ens ajudarà a organitzar en un sol lloc les nostres notícies favorites i podrem saber quan els nostres companys fan una publicació al seu bloc, per eixemple. Utilitzarem Google Reader i en aquest tutorial ens expliquen com hem de fer-lo


DRETS D'AUTOR
És important quan uno comença a fer publicacions, tindre clar que podem publicar i que no, així com citar les fonts quan el treball no és nostre. En aquest vídeo se'ns explica les licències Creative Commons i en aquesta presentació que podem publicar i com.

POSTER DIGITAL
Ja vam treballar un poc el curs passat amb aquesta eina, i ens pareix molt xula per a fer posters digitals, els podem posar fotos, vídeos, enllaços, etc. i ens servirà per a fer-nos un poster quan acabem un tema concret o per algun monogràfic sobre algo. Per recordar la seua utilització tenim aquest vídeo


NÚVOL DE PARAULES
Aquesta eina permiteix fer núvols de paraules, tant posades per nosaltres com a partir d'una URL. També la coneixem i la utilitzarem per a fer pluja d'idees quan comencem un tema, per als nostres blocs, etc. Una presentació ens explica con utilitzar-la millor 


ESCRIPTORI VIRTUAL 
Amb aquesta eina encara no hem treballat, serveix per ha crear-nos el nostre PLE (ja vos explicaré que significa), ens serveix per a organitzar i recollir totes aquelles coses en les quals aprenem. Ací vos deixe un tutorial encara que l'explicarem a la classe

Altres eines 2.0


El kiosco de chuches 2.0
En aquest quiosc trobaràs un muntó d'eines 2.0 per a fer moltes coses de forma gratuïta i sense instal·lació.  És un quiosc en el que diferents persones van aportant la seua xuxe de forma col·laborativa.  Investigueu i trobareu coses molt xules, hi han de diferents gustos i sabors.


Eines 2.0 edu365
Molt bones per a crear coses, per a investigar i per a compartir, us agradaran segur.

Catàleg d'eines 2.0
Moltes eines, classificades, podem trobar de tot, amb vídeos i definicions molt interessants.
Aplicacions 2.0


100 eines online